Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Sierlijke saffraan
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
De Smaken van Oostenrijk

Sierlijke saffraan

De basis van koken
Sierlijke saffraan

Saffraandraden zijn rode gedroogde stempels van een op een bolgewas lijkende krokus. Het heeft een licht bittere en aromatische smaak en kleurt gerechten prachtig geel. De naam is afgeleid van het Arabische woord ‘za’faran’, wat geel betekent. Saffraan is een luxe product, omdat de krokussen met de hand worden geplukt en de stempels voorzichtig eruit getrokken worden. De kwaliteit van saffraan is goed als de draden mooi rood zijn en een sterke geur hebben. Elke bloem heeft maar drie stempels. Gelukkig zijn enkele draadjes al genoeg om gerechten prachtig geel te kleuren en op smaak te brengen. Bewaar saffraan in het donker, zodat er geen verkleuring plaatsvindt.

Bekijk alle recepten met saffraan

Sierlijke saffraan

Ook interessant

  • Visstoofpotje met kabeljauw, linzen en saffraanmayonaise

    Deze visstoofpot zit bomvol smaak door de ras el hanout en saffraan. Probeer 'm vanavond thuis!

    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Marokkaanse pompoensoep

    Wil je pompoensoep maken met een Marokkaanse twist? Met dit makkelijke recept van Mounir krijgt jouw zelfgemaakte pompoensoep extra veel smaak. Maken dus!

    voorbereidingstijd 45 min
    average score: 3,9

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Mounir Toub
    Mounir Toub recent

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Paella van oma Estefania

    Ben jij dol op de Spaanse keuken? Dan wil je deze paella van oma Estafania echt niet missen!

    voorbereidingstijd 75 min
    average score: 3,0

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Danny Jansen
    Danny Jansen

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  1. 6 x de lekkerste zoete baksels
  2. Pompoenpitten roosteren? Dit is hoe je dat doet
  3. Moet ik aardbeien in de koelkast bewaren?
  4. Zo bak je kip heerlijk mals en sappig
  5. Rucola: deze heerlijke gerechten kun je er mee maken
  6. Wetenschapper: zo manipuleer je jouw eten zodat je sneller vol zit
  7. Dit is het verschil tussen ontbijtspek en bacon
  8. Drink jij melk uit de supermarkt? Let dan hierop
  9. Van deze groente verwacht je niet dat er veel koolhydraten in zitten
  10. Kersthapjes waarmee je indruk maakt!
  11. Is spelt écht zo gezond? Keuringsdienst van Waarde zocht het uit
  12. Voedingsexpert geeft tips over vleesvervangers
  13. Dit zijn onze 'geheime' tips voor de lekkerste quiche
  14. Een paar dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over kauwgom
  15. 5 x gezonde voordelen van zoete aardappel (+ recepten)
  16. Wauw! Deze 8 tosti-recepten wil je maken
  17. Heerlijke variaties op thee om zelf te maken
  18. 8 x recepten voor een doordeweekse dag
  19. 5 x de lekkerste recepten voor wentelteefjes
  20. Hoelang moeten groenten koken?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 10:00 - 10:30
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  2. 10:30 - 11:05
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  3. 11:05 - 12:10
    The F Word
    (Nu op tv)
  4. 12:10 - 13:30
    Great British Menu
    (Nu op tv)
  5. 13:30 - 14:30
    Come Dine with Me: The Professionals
    (Nu op tv)
  6. 14:30 - 15:00
    Gino's Italy: Secrets of the South
    (Nu op tv)
  7. 15:00 - 15:30
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  8. 15:30 - 16:00
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  9. 16:00 - 16:28
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  10. 16:28 - 16:30
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  11. 16:30 - 16:45
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  12. 16:45 - 17:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  13. 17:00 - 17:25
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  14. 17:25 - 18:00
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  15. 18:00 - 18:30
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  16. 18:30 - 19:00
    Jamie's One-Pan Wonders
    (Nu op tv)
  17. 19:00 - 20:00
    Jeremy Pang's Hong Kong Kitchen
    (Nu op tv)
  18. 20:00 - 21:00
    Gordon's Great Escape
    (Nu op tv)
  19. 21:00 - 22:00
    Gordon Ramsay's Food Stars
    (Nu op tv)
  20. 22:00 - 22:35
    Andy and Ben Eat Australia 2
    (Nu op tv)
  21. 22:35 - 23:10
    Andy and Ben Eat Australia 2
    (Nu op tv)
  22. 23:10 - 23:45
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  23. 23:45 - 00:20
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  24. 00:20 - 01:20
    Jeremy Pang's Hong Kong Kitchen
    (Nu op tv)
  25. 01:20 - 02:20
    Gordon's Great Escape
    (Nu op tv)
  26. 02:20 - 03:05
    Gordon Ramsay's Food Stars
    (Nu op tv)
  27. 03:05 - 03:35
    Andy and Ben Eat Australia 2
    (Nu op tv)
  28. 03:35 - 04:05
    Andy and Ben Eat Australia 2
    (Nu op tv)
  29. 04:05 - 04:30
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  30. 04:30 - 04:55
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  31. 04:55 - 05:15
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  32. 05:15 - 05:30
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  33. 05:30 - 05:45
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  34. 05:45 - 06:00
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  35. 06:00 - 06:25
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  36. 06:25 - 07:00
    Jamie's One-Pan Wonders
    (Nu op tv)
  37. 07:00 - 07:20
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  38. 07:20 - 07:45
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  39. 07:45 - 08:20
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  40. 08:20 - 08:50
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  41. 08:50 - 09:25
    Andy and Ben Eat Australia 2
    (Nu op tv)
  42. 09:25 - 10:05
    Andy and Ben Eat Australia 2
    (Nu op tv)
  43. 10:05 - 10:35
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  44. 10:35 - 11:05
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C