Notenbiscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de hazelnoten
in circa 12 minuten goudbruin. Laat afkoelen en hak fijn in het bakje van de
staafmixer. Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten tot stijve
pieken en voeg in gedeeltes de helft van de suiker toe. Klop de eidooiers met
de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Spatel de eidooiers
samen met de bloem en de boter door het eiwit. Spatel als laatste de hazelnotenpoeder
erdoor. Vet de bakvorm in. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak het
biscuit in circa 35 minuten gaar. Haal het biscuit uit de oven en laat
afkoelen.
Hazelnootpastacrème
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de
hazelnoten in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Pureer de hazelnoten met
een beetje poedersuiker in circa 4 minuten tot een pasta in het bakje van de
staafmixer. Roer regelmatig door tot de olie uit de noten vrijkomt. Voeg een
beetje poedersuiker samen met de cacaopoeder, hazelnootolie en het zout toe.
Meng tot een gladde hazelnootpasta en voeg de rest van de poedersuiker in
gedeeltes toe. Roer de boter luchtig en voeg de hazelnootpasta toe. Meng tot
een gladde crème. Schep de crème in een
spuitzak met een gladde spuitmond.
Halveer het biscuit. Spuit op de helft van het gitaarbiscuit de hazelnootpastacrème en leg de andere helft er op.
Garneerglazuur
Roer
de poedersuiker met het water tot een spuitbaar glazuur in verschillende
kleuren.
Voor rood glazuur voeg je een mespuntje bietenpoeder toe. Voor groen glazuur voeg je een mespuntje tarwegraspoeder of matchapoeder toe. Voor geel glazuur voeg je een mespuntje kurkuma toe. Voor bruin glazuur voeg je een mespuntje cacaopoeder toe.
Gekleurde marsepein
Voor
rode marsepein meng je een klein scheutje bietensap en beetje bietenpoeder tot
een papje. Kneed dit door de marsepein tot de deze egaal rood van kleur is. Voor
groene marsepein kneed je een beetje tarwegraspoeder of matcha poeder erdoor
tot de marsepein egaal groen van kleur is. Voor gele marsepein kneed je een
beetje kurkuma erdoor tot de marsepein egaal geel van kleur is. Voor bruine
marsepein kneed je een beetje cacaopoeder erdoor tot de marsepein egaal bruin van
kleur is.
Garneer de taart met het garneerglazuur en de marsepein.
Rudolph en Yorik hebben gele en donkere marsepein gebruikt.
0 reacties