De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gestoofde prei met hoisin-speklappen

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Breng de aardappels in een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af. Stoom de aardappels droog. Verwijder de onderkant van de little gem en snijd de little gem in grove stukken.

25 min kooktijd
Gestoofde prei met hoisin-speklappen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Aardappels

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Breng de aardappels in een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af. Stoom de aardappels droog.

Verwijder de onderkant van de little gem en snijd de little gem in grove stukken.

Snijd de peterselie fijn.

Roer de little gem, de helft van de peterselie en de helft van de boter door de aardappels. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.


Gestoofde prei

 

Halveer de preien in de lengte, was en snijd de preien in gelijke halve ringetjes.

Halveer de citroen.

Breng in een hapjespan het water, het sap van een halve citroen, de honing, de rest van de boter, het anijszaad en een beetje zout en versgemalen peper aan de kook. Voeg de prei toe en stoof de prei op middelhoog vuur met de deksel op de pan in circa 10 minuten zacht.


Hoisin-speklappen

 

Dep de speklappen droog met keukenpapier.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de speklappen om en om in circa 8 minuten goudbruin en krokant. Voeg de hoisinsaus toe en bak circa 2 minuten. Verdeel er een beetje peterselie erover.


Serveren
Verdeel de aardappels, zacht gestoofde prei en de hoisin-speklappen over borden. Strooi de resterende peterselie eroverheen.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker