Aardappels
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Breng de aardappels in een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af. Stoom de aardappels droog.
Verwijder de onderkant van de little gem en snijd de little gem in grove stukken.
Snijd de peterselie fijn.
Roer de little gem, de helft van de peterselie en de helft van de boter door de aardappels. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Gestoofde prei
Halveer de preien in de lengte, was en snijd de preien in gelijke halve ringetjes.
Halveer de citroen.
Breng in een hapjespan het water, het sap van een halve citroen, de honing, de rest van de boter, het anijszaad en een beetje zout en versgemalen peper aan de kook. Voeg de prei toe en stoof de prei op middelhoog vuur met de deksel op de pan in circa 10 minuten zacht.
Hoisin-speklappen
Dep de speklappen droog met keukenpapier.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de speklappen om en om in circa 8 minuten goudbruin en krokant. Voeg de hoisinsaus toe en bak circa 2 minuten. Verdeel er een beetje peterselie erover.
Serveren
Verdeel de aardappels, zacht gestoofde prei en de hoisin-speklappen over borden. Strooi de resterende peterselie eroverheen.
0 reacties