Beef Stroganoff
Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in dunne plakken. Pluk de blaadjes peterselie en hak ze fijn. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten in de pan. Voeg de champignons toe. Rasp de aardappels en dep de aardappels droog. Bak de aardappels in olijfolie en dep de overtollige olie weg. Kruid de aardappels met zout en peper. Snijd de ossenhaas in reepjes en bestrooi met zout en peper. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de ossenhaasreepjes in circa 5 minuten om en om bruin. Rasp de nootmuskaat. Voeg de ossenhaasreepjes, crème fraîche en nootmuskaatpoeder toe en roer goed door. Roer vlak voor het serveren de peterselie erdoor.
Makkelijke perentaart
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit en bedek de taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bekleed de vorm met bakpapier en vul met blindbakbonen. Bak de bodem in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen. Snijd de peren in dunne plakjes. Smeer de jam over de afgekoelde taartbodem en leg hier de plakjes peer op. Serveer met een bolletje ijs.
0 reacties