Bereiding
Breng voor de zoetzure marinade het water met de azijn, suiker en steranijs aan de kook met een beetje zout, tot de suiker is opgelost. Laat de marinade afkoelen.
Boen de aardappels schoon. Leg de aardappels met een scheutje water en een beetje zout in een glazen kom en leg er een bord op. Zet in de magnetron en laat in circa 9 minuten op 900 watt garen. Laat de aardappels in de kom met het bord staan tot de rest van het gerecht klaar is.
Snijd de komkommer met een dunschiller in lange repen. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Meng de komkommerlinten en de radijsjes door de zoetzure marinade en laat circa 15 minuten staan.
Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de sambal en de tomatenblokjes toe en kook het geheel in circa 5 minuten tot een pittige tomatensaus.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de makreelfilets circa 2 minuten op de velkant, draai ze voorzichtig om en bestrooi met een beetje zout. Schenk de pittige tomatensaus erbij en gaar de makreel nog 2 minuten in de saus.
Haal de groente uit de zoetzure marinade en snijd de aardappels in. Bestrooi de inkeping met een beetje zout en versgemalen peper en schep er een dot crème fraîche op.
Serveren
Serveer de aardappel met de makreel in veel saus op een bord. Serveer de zoetzure groente erbij.
0 reacties