De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Eindeloos variëren met havermout als ontbijt

havermout-ontbijt

Havermout-ontbijt

Havermout met chocolade, banaan en noten 

Een vullend havermout-ontbijt met chocolade, banaan en noten. Door gebruik te maken van kokosmelk en een eetlepel ahoornsiroop of honing maak je deze net wat zoeter. Garneer de havermout met munt, banaan, noten en pure chocolade. 

Havermoutpannenkoeken 

Ben je op zoek naar een alternatief voor de oer-Hollandse pannenkoek? Dan is een havermoutpannenkoek een geschikte keuze. Daarnaast kun je door te variëren met toppings er elke keer weer een andere variant van maken. Wil je de pannenkoek extra luchtig? Voeg dan opgeklopt eiwit en bakpoeder of enkel baking soda toe. 

Havermout-perencrumble 

Een smaakvolle variant op de appel-perencrumble is de havermout-perencrumble. De combinatie van peer, sinaasappel en kaneel maakt deze crumble zoet, waar de amandelen een mooie tegenhanger zijn. Met een bolletje ijs erbij ook goed geschikt als dessert.  

Gezonde ontbijtmuffins 

Een ideaal ontbijt voor onderweg zijn gezonde ontbijtmuffins gemaakt van onder andere havermout, rozijnen, appel en wortel. Door deze ontbijtmuffins vooraf te maken en hierna te bewaren in een afgesloten trommel op een koele, droge plek kun je hier een aantal dagen van genieten.  

Ovengebakken havermout met fruit 

De laatste tip die we je geven voor een smakelijk havermout-ontbijt is ovengebakken havermout met fruit. Niet alleen heel gemakkelijk aangezien de oven het meeste werk doet, maar ook heel makkelijk aan te passen aan het seizoen. Vervang bijvoorbeeld de appels door (bevroren) aardbeien en blauwe bessen voor een zomers havermout-ontbijt.