De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witte asperges met pancetta

Hoera, het is aspergeseizoen! Dit recept met pancetta en een zachtgekookt eitje is een hartige smaakexplosie.

20 min voorbereidingstijd
asperges op een bord met ei en pancetta

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Boterzachte gegrilde asperges met pancetta is een supermakkelijke maar heerlijke manier om het witte goud te serveren. Het gekookte eitje maak het helemaal af."

Bereidingswijze

Witte asperges met pancetta

  1. Schil de asperges en breek de harde uiteinden af. Zet de asperges op in koud water en breng aan de kook. Kook voor 5 minuten. Giet af en dep droog.

  2. Laat een grillpan heet worden en besmeer de asperges met wat olijfolie. Grill de asperges beiden kanten tot er mooie, donkere grillstrepen ontstaan.

  3. Kook de eieren in 6 minuten, zodat het eiwit gekookt is maar het eigeel nog zacht.

  4. Smelt de boter in een steelpannetje.

  5. Hak de pancetta in stukjes. Bak krokant in een droge koekenpan.

  6. Hak de peterselie fijn. Serveer de gegrilde witte asperges met de gesmolten boter, de eitjes en verkruimel de pancetta hierop. Garneer met peterselie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker