Amandelkletskoppen
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Smelt de boter. Meng in een kom de basterdsuiker en sinaasappelsap en voeg de boter toe. Voeg de bloem toe en roer tot een gladde massa ontstaat. Roer de amandelen erdoor en laat het beslag circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Lepel een kleine hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er een laagje plasticfolie op. Druk het beslag plat met een steelpannetje. Laat circa 5 centimeter ruimte tussen de kletskoppen en zorg ervoor dat alle kletskoppen dezelfde grootte en dikte hebben. Bak in circa 15 minuten goudbruin en krokant.
Peper-Pernodsaus
Leg 30 aardbeien apart. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Snijd de resterende aardbeien fijn. Breng in een pan het water, suiker en vanillemerg langzaam aan de kook. Kook tot de suiker opgelost is. Voeg de gesneden aardbeien toe en kook de aardbeien in 20 minuten tot pulp. Pureer fijn met een staafmixer. Breng de coulis op smaak met de Pernod en ruim peper.
Verdeel de achtergehouden aardbeien in cirkels over borden. Schep er een bol limoensorbetijs in. Serveer de lauwwarme aardbeien-peper-pernodsaus rondom de limoensorbetijs. Leg er een amandelkletskop op en garneer met munt.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties