Wat is bulgur?

Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe en heeft een nootachtige smaak. Het is vooral populair in landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Daar vormt het de basis voor de immens populaire kibbeh (een soort gefrituurde, gevulde balletjes) en tabouleh (een peterseliesalade). 

Hoe wordt bulgur gemaakt?

Bulgur wordt gemaakt door tarwekorrels te stomen, drogen en grof te malen. Het heeft wat weg van couscous, alleen wordt dit gemaakt van tarwebloem en water. Bulgur wordt behalve de smaak, ook geprezen omdat het veel voedingsvezels bevat.

Bereiding

De bereiden van bulgur is doodsimpel. Je overgiet de korrels met kokend water en laat het tien minuten wellen, afgedekt met een doek. Na 10 a 15 minuten is de bulgur klaar om te gebruiken. Het kan nu de basis vormen in warme- en koude gerechten.

Wil je weten wat je allemaal kunt maken met bulgur? Dit zijn onze lekkerste recepten.

1. Bulgur-linzensalade met blauwe kaas en avocado

Dit is het perfecte gerecht als je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan maar wel iets lekkers op tafel wil zetten.

Miniatuurvoorbeeld

2. Halloumi-spiesjes van de barbecue met tabouleh

Ga je barbecueën en zoek je nog een lekker vegetarisch gerecht? Dan zijn deze halloumi-spiesjes perfect! Ze zijn helemaal lekker met een bulgursalade.

Miniatuur

3. Pompoensalade met feta en za’atar

Deze vegetarische salade met bulgur, pompoen en feta is gezond en onwijs lekker!

Miniatuurvoorbeeld

4. Tabouleh met bloemkool en falafel

Bloemkool kun je in veel gerechten gebruiken zoals bulgur. Deze salade met falafel is heerlijk!

Miniatuur

5. Gevulde courgette

Gevulde courgette is superlekker en ook nog eens heel gezond. De vulling is echt onweerstaanbaar lekker.

Miniatuur