1. Steek de barbecue aan. Laat de kip op kamertemperatuur komen.
2. Boen de aardappels schoon, prik er met een vork gaten in. Leg op een stuk aluminiumfolie (gladde kant buiten), besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en peper en vouw dicht.
3. Leg de aardappels tussen de kolen en laat 50-60 minuten garen.
4. Pel de knoflook. Vijzel het venkelzaad fijn. Voeg de knoflook met zout en peper erbij en wrijf tot een pasta. Rasp de citroenschil erboven, voeg een scheut olijfolie erbij en schep om.
5. Bestrooi de kip van binnen en van buiten met zout en peper. Wrijf van binnen en buiten in met de venkelpasta. Snijd de citroen in stukken, pers in de kip en vul de kip ermee. Schenk de helft van het bier uit het blik. Plaats het blik in de bierkipstandaard.
6. Plaats de kip met de rug naar de hitte toe, op de zijkant van het rooster op de barbecue (dus niet direct boven de grootste hitte).
7. Dek de barbecue af en laat de kip 35-45 minuten garen.
8. Maak ondertussen de salade. Snijd de schil van een halve sinaasappel en halve grapefruit dun eraf en snijd de schil in fijne reepjes (julienne). Snijd dan alle citrusschillen dik eraf (inclusief het wit).
9. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Meng de grapefruit- en sinaasappelparten met de gesneden schillen. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
10.Roer de crème fraîche los. Snijd de bieslook en meng met zout en peper en een scheut olijfolie.
11. Haal de aardappels en kip van de barbecue.
12.Schep de rucola door de citrussalade en breng evt. op smaak met een extra scheut olie, zout en peper.
13. Open de aluminiumfolie. Snijd de aardappels open en druk ze iets in. Verwijder het blik en de standaard en verdeel de kip in stukken.
14.Serveer de kip met de citrussalade en aardappel met de crème fraîche erin.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties