TV gids
-
Gordon Ramsay: Uncharted 2 (nu op tv)
Chef-kok Ramsay gaat het Zuid-Amerikaanse regenwoud in om de culinaire oorsprong van Guyana te ontdekken. Onderweg vist hij op piranha’s, jaagt hij op kaaimannen en maakt hij een pijl en boog.
-
Michel Roux's French Country Cooking 2 (nu op tv)
Michel maakt een zeebanket met kreeft, langoustines, oesters, coquilles en zakpijpen met drie sauzen. En het is aspergetijd. Michel oogst ze zelf en bereidt ze met een verrassende notentwist.
-
Ainsley's Fantastic Flavours 2 (nu op tv)
Ainsley's culinaire avonturen zien hem de opwindende smaken van Oost -Azië ontdekken. Hij maakt een pittige start met zijn Koreaanse kippenvleugels geserveerd met ingelegde radijs. Shivi Ramoutar ontmoet Amir van Gyoza Guys die haar vertelt wat het geheim is van hun heerlijke Gyoza. In de keuken krijgt Ainsley hulp van Sarah-Jane Crawford en samen maken ze een Yakisoba. kookt een storm voor Ainsley met haar Yakisoba. Het laatste gerecht van Ainsley is een verfijnde klassieker die zeker indruk zal maken, een met miso, gember en yuzu geglazuurde kabeljauw en gebakken sperziebonen met sesam en sticky rice.
-
Macao Gourmet (nu op tv)
Justine gaat op pad in Macau, een regio vol Chinese en Portugese cultuur. Ze bezoekt de lokale markt en bereidt een gerecht dat zowel Chinese als Portugese invloeden laat zien.
-
Macao Gourmet (nu op tv)
Justine gaat op bezoek in een van de oudste Chinese theehuizen van Macau. Portugese chef-kok Antonio Coelho komt langs om een van zijn populairste gerechten te maken.
-
Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 9Vandaag maken Joep en Rudolph samen Joep’s worstenbroodjes en ze maken een Brabants gehaktbrood.
-
Bak met Miljuschka (nu op tv)Seizoen 2| Aflevering 10Miljuschka maakt vandaag brooddeeg, maar ze gaat geen brood bakken. Vandaag maakt ze raspberry rols en mini pizza’s.
-
Mary Berry: Cook and Share (nu op tv)
Dame Mary Berry kijkt achter de schermen bij een enorme bruiloft. Ze haalt herinneringen op aan haar eigen bruiloft en bereidt heerlijke gerechten die ideaal zijn voor speciale gelegenheden.
-
Wat Eten We Vandaag? (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 86Het wordt voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Elke dag zie je de lekkerste recepten voorbij komen. Aan inspiratie geen gebrek.
-
De Brigade (nu op tv)
In deze aflevering van De Brigade komt Caroline Tensen op bezoek bij Hugo, en maken ze samen Italiaanse borrelbites.
-
Wokking Lekker (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 17Danny Jansen geeft slimme kooktips en laat je zien wat je allemaal met een wok kunt maken. Ook deelt hij zijn beste wokgrappen! In deze aflevering: Indiase wok.
-
Remarkable Places to Eat (nu op tv)
Sterrenchef Tom Kerridge neemt Fred mee naar Edinburgh om hem daar de smaak van Schotland te laten proeven. De twee ontdekken ook of je er de lekkerste fish-and-chips van het hele land kunt krijgen.
-
Wokking Lekker (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 3Danny Jansen geeft slimme kooktips en laat je zien wat je allemaal met een wok kunt maken. Ook deelt hij zijn beste wokgrappen! In deze aflevering: Pinacolada wok.
-
Eva Longoria: Searching for Mexico (nu op tv)
Eva Longoria leidt ons rond in Mexico Stad en eet verse concha en verschillende soorten taco’s, waaronder fusion versies. Ook reist ze per boot over Azteekse kanalen naar een oude drijvende tuin.
-
Loïc Tussen 2 Vuren (nu op tv)
Loïc Van Impe ontvangt twee jonge chefs die het tegen elkaar opnemen door het lievelingsgerecht van een bekende Vlaming klaar te maken. Deze keer bereiden de jonge chefs het lievelingsgerecht van Nora Gharib.
-
SOS Piet XL (nu op tv)
Piet staat weer op het randje van drie zenuwinzinkingen. Acteur Tom Dingenen is geen keukenprins, maar zelfs een tomatensoep weet hij te verknoeien. Mosselen maken lijkt misschien gemakkelijk, maar Iene weet als geen ander dat dat niet klopt. In Damme zit Xenia dan weer met een probleem. Haar gamba's pili pili zijn niet wat het moet zijn.
-
Food Trail: South Africa (nu op tv)
Warren proeft bijzondere wijnen in de Cape Wineland en bereidt bobotie en een traditionele Milk Tart, die hij bakt en opeet met zijn goede vriendin, de kookboekenschrijver Abigail Donnelly.
-
Food Trail: South Africa (nu op tv)
Warren bezoekt Tswalu Nature Reserve, midden in de Kalahari Desert. Na een safari waarbij hij eten proeft uit de natuur ontmoet hij chef-kok Marnus om Zuid-Afrikaanse delicatessen te maken.
-
Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 5Vandaag maken Loek en Rudolph samen Loek’s Flammkuchen en ze maken een dessertopizza met fruit.
-
Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 6Vandaag maken Chloë en Rudolph Chloë’s limonadecupcakes en ze maken Tekst-cupcakes.
-
Bak met Miljuschka (nu op tv)Seizoen 2| Aflevering 6Vandaag maakt Miljuschka sloffendeeg en deze smaakt lekker met fruit. Dus maakt ze een kersenslof en een appelslof.
-
Bak met Miljuschka (nu op tv)Seizoen 2| Aflevering 7Miljuschka maakt vandaag het deeg voor een knapperige cake, oftwel een galette. Ze maakt er eentje met bieten en eentje met appel.
-
De Brigade (nu op tv)
In de eerste aflevering van De Brigade seizoen 2 maken Perry en Eveline Indonesische Saté Kambing.
-
Great British Menu (nu op tv)
De chef-koks zijn halverwege en de druk wordt steeds hoger. Ben is overtuigd van zijn Blackbird, Luke rent door de keuken om zijn eend af te krijgen en Paul gaat aan de slag met honing.
-
Great British Menu (nu op tv)
De twee overgebleven chef-koks moeten een viergangen-diner maken voor de jury, waaronder gastjurylid en bassist Gary ‘Mani’ Mounfield.
-
Late Nite Eats (nu op tv)
Jordan laat zien dat de nachtelijke eetcultuur in Memphis uit meer bestaat dan alleen barbecue en blues.
-
Late Nite Eats (nu op tv)
Jordan gaat in Denver op zoek naar het nachtleven in het Westen. Bij There probeert hij lekkere voorafjes, en in Euclid Hall eet hij de Loco Moco-lamsburger. En Humble Pie heeft taart en milkshakes.
-
Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 7Vandaag maken Senne en Rudolph samen Senne’s appel-plaattaart en ze maken walnoot-marsepein petit fours.
-
Bak met Miljuschka (nu op tv)Seizoen 2| Aflevering 8Miljuschka begint met het maken van een soezenbeslag. Daarvan maakt ze heerlijke eclairs met bosbessen en ze maakt hartige soezen met zalm.
-
Mary Berry Makes It Easy (nu op tv)
Mary helpt presentatrice Lorraine Kelly en haar dochter. Lorraine leert een Thaise roerbakschotel met rundvlees en simpele zeebrasem met zeekraal maken. Mary deelt ook haar appel-perentaart.
-
Dagelijkse Kost (nu op tv)
Dit is een cheesecake zoals je hem nog niet vaak geproefd hebt. Met een laag krokante koekjes als bodem, een dun laagje zelfgemaakte marsepein en afgewerkt met zoete, Italiaanse kersen. Wat een dessert!
-
De Brigade (nu op tv)
In deze aflevering van De Brigade koken Jet en Hugo zelfgemaakte pasta met witlof en venkelworst.
-
Selena + Chef (nu op tv)
Internetsensatie, auteur en restauranteigenaar Matty Matheson helpt Selena met een zalige maaltijd van Miami-style ribs en hello dolly bars a la mode als dessert, onder het genot van muziek.
-
Eveline's Asian Streetfood (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 12Eveline maakt vandaag Dandan noodles en ze maakt Gyoza; oftewel Japanse dumplings.
-
Jamie's Quick & Easy Food (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 9In dit programma maakt Jamie het makkelijker dan ooit om iedere dag heerlijke maaltijden op tafel te zetten. Met maar 5 ingrediënten bewijst Jamie dat er niet veel nodig hoeft te zijn voor een lekker gerecht.
-
Food Trail: South Africa (nu op tv)
Warren proeft bijzondere wijnen in de Cape Wineland en bereidt bobotie en een traditionele Milk Tart, die hij bakt en opeet met zijn goede vriendin, de kookboekenschrijver Abigail Donnelly.
-
Food Trail: South Africa (nu op tv)
Warren bezoekt Tswalu Nature Reserve, midden in de Kalahari Desert. Na een safari waarbij hij eten proeft uit de natuur ontmoet hij chef-kok Marnus om Zuid-Afrikaanse delicatessen te maken.
-
Jeremy Pang's Hong Kong Kitchen (nu op tv)
Jeremy gaat samen met zijn goede vriendin en tv-kok Nisha Katona de internationale eetcultuur in Hongkong verkennen.
-
Gordon's Great Escape (nu op tv)
Gordon kookt in Maleisië z'n eerste Maleise curry voor de premier en klimt hoog om 't hoofdingrediënt van vogelnestjessoep te vinden. En hij neemt het op tegen de beste vrouwelijke koks van het land.
-
Gordon Ramsay's Food Stars (nu op tv)
Deze week moeten de ondernemers wijndozen maken met allemaal een ander thema. De twee teams moeten voor bijpassende gerechten zorgen en hun doos een pakkende naam geven.
-
Jamie's Super Food (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 5Jamie Oliver eet zeewier in Japan. Op het menu staan gebakken eieren met ricotta op toast, heerlijke miso en hete garnalen.