Deeg
Kneed de bloem met boter, suiker, ei en het water tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 1 uur rusten in de koelkast.
Vulling
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet de bakvorm in. Schil en snijd de appels in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd in plakken van 1 centimeter dik. Meng de appelstukjes met de suiker en het kaneelpoeder. Rasp en pers de citroen en voeg toe aan de appels.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed eerst de rand van de vorm met deeg en daarna de bodem.
Prik gaatjes in de bodem om opbollen te voorkomen. Bestrooi de taartbodem met paneermeel en geschaafde amandelen. Verdeel hier de appelvulling over en bak de taart circa 20 minuten voor.
Meng de eieren de room en cognac en giet dit over de voorgebakken taart. Bak de taart nog 20 minuten tot hij goudbruin en gaar is.
0 reacties