Zweedse Vistaart

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Kook voor de eisalade de eieren circa 8 minuten, laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer de eieren en haal de eidooier eruit. Wrijf de dooiers met een lepel door een zeef. Klop de boter luchtig en voeg de eidooiers toe. Breng op smaak met de worcestersaus, citroensap, mosterd, zout en peper.

Maak de aardappels, knolselderij en wortel schoon en snijd in kleine blokjes. Snijd de augurk in blokjes en laat de zalm uitlekken. Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook de groente apart gaar en laat ze schrikken in koud water. Meng de groente met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.

Halveer voor de decoratie de kerstomaatjes, maak de asperges, worteltjes en radijsjes schoon en snijd doormidden. Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges en de worteltjes in circa 3 minuten gaar. Laat schrikken in ijswater. Pluk de peterselie en hak fijn.

Snijd de korstjes van 3 plakken brood. Beleg de eerste plak met de Russische zalmsalade, leg de andere plak erop en besmeer met de eivulling. Dek af met een plakbrood en smeer de boven en zijkant dun met eivulling. Spuit de achtergehouden, uitgeholde eiwitten met de eivulling. Haal de zijkant door de gehakte peterselie en maak de bovenkant op met de overige decoratie.

Ingredienten

4
Personen

Eivulling

  • 10 eieren
  • 250 g boter
  • worcestersaus
  • citroensap
  • 1 mespuntje mosterd
  • zout
  • versgemalen peper

Russische salade

  • 200 g aardappels
  • 150 g knolselderij
  • 125 g wortel
  • 100 g augurk
  • 1 blikje zalm
  • 125 g doperwten
  • 1 el mayonaise
  • zout
  • versgemalen peper

Decoratie

  • 16 cherrytomaatjes
  • groene asperges
  • 1 bosje wortels
  • 1 bosje radijsjes
  • 125 g rivierkreeftjes
  • 1 bosje peterselie
  • 4 plakjes citroen

Brood

  • 1 volkoren casinobrood
Geef je waardering
5