De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Zweedse gehaktballetjes met aalbessensaus

90 MIN
Zweedse gehaktballetjes met aalbessensaus
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Meng de bessen met de suiker en voeg na circa 30 minuten de cognac toe. Schil de aardappels en kook ze in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar. Snijd intussen de korstjes van het brood. Meng het ei, de melk en het brood en laat het circa 5 min staan. Snijd de prei in halve ringen. Voeg het broodmengsel toe aan de prei en het gehakt. Breng het gehakt op smaak met zout, peper en de specerijen. Maak met natte handen kleine balletjes van het gehakt. Verhit de olie en de boter in de koekenpan en bak de gehaktballetjes om en om goudbruin en gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels door een pureeknijper of stamp ze fijn. Breng de melk aan de kook. Voeg de melk, boter, zout, peper en nootmuskaat toe aan de aardappels en meng goed door.

Dit recept komt uit de aflevering over Stockholm van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker