Zuurkool, gestoofd op Hongaarse wijze

10
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook.

De aardappels koken:

  • Schil de aardappels en snijd ze doormidden.
  • Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en laat droog stomen.

Gestoofde zuurkool op Hongaarse wijze:

  • Snijd de braadworsten in stukjes van circa 3 centimeter dik.
  • Pel en snipper de uien grof, pel en hak de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd in repen van circa 3 centimeter.
  • Verhit olie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit aan.
  • Voeg de worst toe en bak rondom bruin op hoog vuur in circa 4 minuten.
  • Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Leg de zuurkool erop, strooi het karwijzaad erover.
  • Schep de crème fraîche erop en schenk er 200 ml heet water bij (kan aardappelkookwater zijn).
  • Dek de pan af en stoof het gerecht op laag vuur circa 15 minuten.
  • Snijd de augurk in kleine reepjes en voeg toe.
  • Hak de bieslook grof en voeg toe aan de zuurkool. Schep goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout. 

Ingredienten

4
Personen

Zuurkool, gestoofd op Hongaarse wijze

  • 800 g aardappels
  • 2 runderbraadworsten
  • 2 rode uien
  • 2 teentje knoflook
  • 2 rode paprika's
  • zonnebloemolie
  • 40 g tomatenpuree
  • 500 g zuurkool
  • 1 tl karwijzaad
  • 125 g crème fraîche
  • 1 grote augurk
  • 0.25 bosje bieslook
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
10