De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zuurkool, gestoofd op hongaarse wijze

30 min kooktijd
Zuurkool, gestoofd op Hongaarse wijze

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook.

De aardappels koken:

  • Schil de aardappels en snijd ze doormidden.
  • Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en laat droog stomen.

Gestoofde zuurkool op Hongaarse wijze:

  • Snijd de braadworsten in stukjes van circa 3 centimeter dik.
  • Pel en snipper de uien grof, pel en hak de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd in repen van circa 3 centimeter.
  • Verhit olie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit aan.
  • Voeg de worst toe en bak rondom bruin op hoog vuur in circa 4 minuten.
  • Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Leg de zuurkool erop, strooi het karwijzaad erover.
  • Schep de crème fraîche erop en schenk er 200 ml heet water bij (kan aardappelkookwater zijn).
  • Dek de pan af en stoof het gerecht op laag vuur circa 15 minuten.
  • Snijd de augurk in kleine reepjes en voeg toe.
  • Hak de bieslook grof en voeg toe aan de zuurkool. Schep goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker