Zuur van watermeloen en rabarber

0
Makkelijk

Bereidingswijze

10 minuten totale tijd
  • Snijd de watermeloen in stukken (laat de schil eraan).
  • Snijd de rabarber in stukken.
  • Schil de gember en snijd in plakjes.
  • Breng het water met alle ingrediënten behalve azijn, rabarber en schil aan de kook. Laat de suiker op lossen.
  • Roer de azijn erdoor.
  • Doe de rabarber, watermeloen en gember in de pot. Giet hierop het specerijen-azijn-mengsel.
  • Sluit de pot nog af terwijl die warm is. Laat 3 weken staan. Draai af en toe om.

Ingredienten

6
Porties

Zuur van watermeloen en rabarber

  • 300 g watermeloen
  • 1 rabarberstengel
  • 4 pimentkorrels
  • 4 kruidnagels
  • 10 peperkorrels
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 cm gember
  • 75 g suiker
  • 200 ml azijn
  • 250 ml water
  • 50 g zout

Extra nodig

  • steriele pot (ca 750 ml)
Geef je waardering
0