Zuppa di broccoli con crostini di pane (broccolisoep met crostini)

4
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Spekkrokantje
Verwarm de oven voor op 120 ºC. Leg het spek op bakpapier en leg hier weer een vel bakpapier bovenop. Droog het spek circa 1 uur in de voorverwarmde oven tot het krokant is.

Broccolisoep
Schil en snijd de aardappels in blokjes van circa 2 centimeter. Verhit olijfolie in de pan. Pel en snipper de ui en fruit in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de aardappels toe en schud regelmatig om. Snijd de broccoli in roosjes, voeg toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de bouillon toe en kook circa 15 minuten tot de aardappels gaar zijn. Voeg basilicum toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de kookroom toe en zet de pan op laag vuur. Breng op smaak met het sap van de citroen en peper.

Crostini
Verwarm een pan. Pel en pers de knoflook boven een mengkom en voeg olijfolie toe. Hak de peterselie en roer door de knoflookolie. Snijd de boterhammen in blokjes en voeg toe aan de mengkom. Roer goed door. Bak de crostini‘s in circa 5 minuten goudbruin. Blijf constant schudden voor een gelijkmatig resultaat.

Serveer de soep met het spek en de crostini‘s.

Ingredienten

4
Personen

Spekkrokantje

  • 150 g ontbijtspek

Crostini’s

  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 3 takjes peterselie
  • 2 witte boterhammen

Extra nodig

  • staafmixer
  • bakpapier

Broccolisoep

  • 2 grote kruimige aardappels
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 500 g broccoli
  • 1.2 l groentebouillon
  • 2 takjes basilicum
  • 100 ml kookroom
  • 1 citroen
Geef je waardering
4