Lauwwarme salade met makreel en bietjes
- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
- Boen de aardappels schoon. Snijd de aardappels in gelijke stukken en kook in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
- Verwarm een droge koekenpan en rooster de walnoten circa 3 minuten.
- Was, pluk en scheur de krop eikenbladsla in stukken.
- Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in gelijke stukjes.
- Maak de makreel schoon en pluk het visvlees.
- Snijd de bietjes in blokjes.
- Halveer de citroen. Snijd een helft in partjes.
- Meng voor de dressing de mierikswortel en het sap van een halve citroen in een grote kom. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg al roerend met een garde de zonnebloem- en walnotenolie toe.
- Meng de aardappels, walnoten, eikenbladsla, bleekselderij, makreel en de bietjes door de dressing.
Serveren
- Verdeel de lauwwarme salade met makreel en bietjes over borden. Verdeel de partjes citroen erover.
Meld je aan en praat mee