Zomerse rijstsalade
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst op een bord uitwasemen.
- Snijd de bosui in schuine ringetjes.
- Snijd de radijs in vieren.
- Pluk en hak de koriander fijn.
- Halveer voor de dressing de sinaasappel en pers het sap uit boven een kom. Halveer de limoen en voeg het sap van een halve limoen toe. Snijd de andere helft van de limoen in partjes en bewaar voor de garnering. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Meng de bosui, radijs, taugé, koriander en de rijst door de dressing.
Oosterse zalm
- Dep de zalmfilets, indien nodig, droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een scheutje rijstolie in een koekenpan en bak de zalmfilets om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
- Schenk de laatste 2 minuten de ketjap erbij en wentel de zalmfilets door de ketjap.
Serveren
- Verdeel de zomerse rijstsalade over borden. Leg de zalm erbovenop. Serveer met de partjes limoen.
0 reacties