De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zomerse pastataart

30 min kooktijd
Zomerse pastataart

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pasta
  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Zomerse pastataart
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de champignons toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Roer de pasta en de pesto door de groente.
  • Meng in een kom de eieren met de kookroom. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de pasta en de groente over een met olie ingevette ovenschaal. Schenk het eiermengsel erop.
  • Houd 8 roomkaasbolletjes met kruiden apart voor de appetizers. Verdeel de rest van de bolletjes over de ovenschotel.
  • Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel, schuif in de oven en bak de pastataart in circa 20 minuten gaar.
Appetizers
  • Rijg een blaadje basilicum, cherrytomaat, olijf en een roomkaasbolletjes aan satéprikkers. Reken op 2 prikkers per persoon.
Serveren
  • Verdeel de zomerse pastataart over borden. Serveer met de appetizers.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker