Zomerse pastataart

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Pasta
  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Zomerse pastataart
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de champignons toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Roer de pasta en de pesto door de groente.
  • Meng in een kom de eieren met de kookroom. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de pasta en de groente over een met olie ingevette ovenschaal. Schenk het eiermengsel erop.
  • Houd 8 roomkaasbolletjes met kruiden apart voor de appetizers. Verdeel de rest van de bolletjes over de ovenschotel.
  • Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel, schuif in de oven en bak de pastataart in circa 20 minuten gaar.
Appetizers
  • Rijg een blaadje basilicum, cherrytomaat, olijf en een roomkaasbolletjes aan satéprikkers. Reken op 2 prikkers per persoon.
Serveren
  • Verdeel de zomerse pastataart over borden. Serveer met de appetizers.

Ingredienten

4
Personen

Zomerse pastataart

  • 300 g fusilli
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g kastanjechampignons
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 el groene pesto
  • 5 eieren
  • 150 ml room
  • 120 g roomkaasbolletjes met kruiden
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas

Appetizers

  • 8 zwarte olijven
  • 4 takjes basilicum

Extra nodig

  • ovenschaal
  • satéprikkers
Geef je waardering
1