Zomerse paella
- Breng in een steelpannetje het water en de kippenbouillonblokjes aan de kook.
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de chorizo in blokjes.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook. Voeg de chorizo toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Voeg de tomaten en de sperziebonen toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk de kippenbouillon erbij en voeg de saffraan toe. Breng aan de kook. Laat de rijst met het deksel op de pan onder af en toe roeren in circa 15 minuten op middelhoog vuur gaar koken.
- Snijd de peterselie fijn.
- Roer de garnalen en de helft van de peterselie door de rijst en warm door.
- Halveer de citroen. Snijd een helft in partjes.
- Breng de paella op smaak met het sap van een halve citroen en een beetje versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de zomerse paella over borden. Strooi de resterende peterselie erover en serveer de partjes citroen ernaast.
0 reacties