- Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit olie in een pan en bak het brood goudbruin en krokant. Voeg de helft van de knoflook toe en bak circa 2 minuten mee op laag vuur. Haal de croutons uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in partjes. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in reepjes. Snijd de komkommer in stukjes.
- Pureer de knoflook, ui, tomaat, paprika, komkommer, azijn en tomatensap en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep in kommen. Snijd blaadjes basilicum in reepjes. Garneer de soep met de knoflookcroutons en de basilicum.
Gazpacho is superlekker en tover je binnen een mum van tijd op tafel. Snel maken, dus!
0 reacties