Zomerse gazpacho met munt

2
Makkelijk
Zomerse gazpacho met munt

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Roomkaas-brood uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng in een kom de roomkaas, knoflook, bieslook en de pijnboompitten. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Snijd het brood in plakken. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer het brood met de roomkaas en bak het brood in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.

Zomerse gazpacho met munt

  • Pel en snijd de ui grof.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de pomodoritomaten grof.
  • Snijd de paprika’s grof.
  • Snijd de komkommer grof.
  • Meng in een grote kom de ui, knoflook, pomodori, paprika’s, komkommer, tomatensap, frambozenazijn en een scheut olijfolie extra vierge.
  • Pureer het geheel met een staafmixer en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de munt fijn.

Serveren

  • Verdeel de zomerse gazpacho over soepkommen/soepborden en strooi de munt eroverheen. Serveer het brood ernaast.
koude

Ingredienten

4
Personen

Roomkaas-brood uit de oven

  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje bieslook
  • 300 g roomkaas
  • 100 g pijnboompitten
  • 0.5 wit ongesneden brood

Zomerse gazpacho met munt

  • 500 g rijpe pomodori tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 295 g geroosterde rode paprika's
  • 1 komkommer
  • 200 ml tomatensap
  • 50 ml frambozenazijn
  • scheut olijfolie extra vierge
  • 0.5 bosje munt

Extra nodig

  • staafmixer
Zomerse gazpacho met munt
Geef je waardering
2