De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zomers aardappelpotje met zalm en makreel

30 min kooktijd
Zomers aardappelpotje met zalm en makreel

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Zet de eieren op in een pan met koud water en kook ze in circa 8 minuten gaar.
  • Giet ze af en laat ze schrikken met koud water. Pel de eieren en hak ze grof.
  • Breng een pan met water aan de kook. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Kook de aardappels in circa 8 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen in een vergiet.
  • Breng een tweede pan met water aan de kook. Snijd de uiteindes van de sperziebonen. Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges en vervolgens in vieren.
  • Kook de sperziebonen en de asperges in circa 5 minuten gaar. Giet af en spoel koud.
  • Pel en snipper het sjalotje. Halveer de cherrytomaten. Pluk de makreel.
  • Meng in een kom de crème fraîche, kappertjes, sjalotje, cherrytomaten, makreel, eieren, aardappels, sperziebonen en de asperges. Rasp de schil van de citroen erover en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de geraspte citroen in vieren. Garneer de salade met de gerookte zalm en een partje citroen.


Tip: Meng de aardappels lauwwarm door de salade, op deze manier worden de smaken beter opgenomen door de aardappels.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker