- Zet de eieren op in een pan met koud water en kook ze in circa 8 minuten gaar.
- Giet ze af en laat ze schrikken met koud water. Pel de eieren en hak ze grof.
- Breng een pan met water aan de kook. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Kook de aardappels in circa 8 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen in een vergiet.
- Breng een tweede pan met water aan de kook. Snijd de uiteindes van de sperziebonen. Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges en vervolgens in vieren.
- Kook de sperziebonen en de asperges in circa 5 minuten gaar. Giet af en spoel koud.
- Pel en snipper het sjalotje. Halveer de cherrytomaten. Pluk de makreel.
- Meng in een kom de crème fraîche, kappertjes, sjalotje, cherrytomaten, makreel, eieren, aardappels, sperziebonen en de asperges. Rasp de schil van de citroen erover en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de geraspte citroen in vieren. Garneer de salade met de gerookte zalm en een partje citroen.
Tip: Meng de aardappels lauwwarm door de salade, op deze manier worden de smaken beter opgenomen door de aardappels.
0 reacties