Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Salade

  • 4 meiknollen
  • zout
  • 1 krop Romeinse sla
  • 8 plakken Italiaanse ham
  • 100 g walnoten

Dressing

  • 100 ml sherryazijn
  • 3 el honing
  • zout
  • versgemalen peper
  • 300 ml olijfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Kook de meiknollen in de schil in water met zout gaar en laat ze in het vocht afkoelen. Meng de azijn met de honing. Breng op smaak met zout en peper en mix de olijfolie erdoor. Verwijder de schil van de meiknollen. Snijd de meiknollen in plakjes en maak ze aan met de dressing. Snijd de sla in repen, verdeel over borden en leg de ham erop. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Haal de meiknollen uit de dressing en verdeel ze over de salade. Sprenkel de dressing over de salade en garneer met de walnoten.

Geef je waardering

3
Zoetzure meiknollen met Romeinse sla, parmaham en geroosterde walnoten