Zoetzure marinade
Breng het water met de wijnazijn, suiker, steranijs en laurier aan de kook en kook tot de suiker opgelost is. Ze het vuur dan laag zodat de marinade aan de kook blijft.
Zoetzure ijspegeltjes
Schil de ijspegels en laat een klein stukje van het groen aan de bovenkant zitten. Voeg de ijspegeltjes toe aan de zoetzure marinade, breng opnieuw aan de kook en zet de pan daarna van het vuur. Laat de ijspegeltjes in de zoetzure marinade staan.
Rösti
Verwarm de oven voor op 160 °C. Schil de aardappels en rasp ze op een grove rasp. Knijp het vocht uit de aardappelrasp. Meng de aardappels met ei en breng op smaak met een beetje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en verdeel de aardappelrasp in porties in de pan. Druk de hoopjes met een natte lepel plat zodat de aardappel egaal verdeeld is. Bak de rösti op laag vuur aan twee kanten goudbruin. Herhaal dit tot alle aardappelrasp op is. Leg de rösti op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar verder in de oven.
Sardines uit de oven
Leg de filets met het vel naar boven in een ovenschaal. Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook heel fijn. Meng de ui en de knoflook met een flinke scheut olijfolie en de oregano. Lepel het mengsel over de sardines en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Bak de sardines circa 5 minuten in de oven.
Courgettelinten
Snijd de courgette met een dunschiller tot aan de zaadlijst in lange repen. Pel en snijd de ui in halve ringen. Knip de tuinkers af. Meng de courgettelinten met de rode ui, tuinkers en een scheut olijfolie extra vierge.
Zoetzure ijspegeltjes vervolg
Haal de zoetzure ijspegeltjes met een schuimspaan uit de marinade en laat uitlekken op keukenpapier.
Aan tafel!
Leg de sardines op een bord en schep de zoetzure ijspegels erbij. Schep de courgettelinten erbij en leg de rösti ertegenaan.
Meld je aan en praat mee