Zoetzure groenten

18
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding

Snijd de bloemkool, pompoen, radijswortel en witte radijs in kleine blokjes en vul daar de weckpot mee. Meng voor het zoet-zuur de azijn, suiker, water en laurierblaadjes in een pannetje en verwarm dit totdat de suiker is opgelost. Giet het vervolgens in de weckpot over de groenten en zorg dat alle groenten onder het vocht staan. Sluit de weckpot en laat dit bij voorkeur een of twee dagen staan om in te trekken.

Serveren

Zet de hele weckpot op tafel bij de kaasfondue. Leg er satéprikkers bij, zodat iedereen groenten kan prikken en in de kaasfondue kan dopen. De witlofblaadjes en radijsjes worden er los bij geserveerd.

Ingredienten

6
Personen

Voor de zoetzure groenten

  • 0,25 bloemkool
  • 1 radijswortel
  • 1 witte radijs
  • 6 kleine witlofjes
  • 6 radijsjes
  • 0,25 pompoen

Voor het zoetzuur

  • 1 l azijn
  • 100 g suiker
  • 250 ml water
  • 2 laurierblaadjes

Extra nodig

  • weckpot
Geef je waardering
18