Eiermie
- Gaar de eiermie volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Chinese
kool
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de bosui in grove ringetjes.
- Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook en de bosui circa 2 minuten. Voeg de suiker, witte wijnazijn en de sambal toe en bak circa 3 minuten mee.
- Snijd de Chinese kool in de lengte in vieren. Verwijder de kern en snijd de Chinese kool in reepjes. Voeg de Chinese kool toe en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Garnalen
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Halveer de tomaten.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de rode peper en het 5-kruidenpoeder circa 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak ze in circa 4 minuten gaar.
- Snijd de koriander fijn.
- Roer de tomaten en de helft van de koriander erdoor. Breng het geheel op smaak met een beetje zout.
Serveren
- Verdeel de eiermie, zoetzure Chinese kool en de garnalen over borden.
- Strooi de resterende koriander erover.
0 reacties