De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zoetzure Chinese kool met pit

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Zoetzure Chinese kool met pit

Bereidingswijze

Eiermie

  • Gaar de eiermie volgens de bereidingswijze op de verpakking.


Chinese kool

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de bosui in grove ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook en de bosui circa 2 minuten. Voeg de suiker, witte wijnazijn en de sambal toe en bak circa 3 minuten mee.
  • Snijd de Chinese kool in de lengte in vieren. Verwijder de kern en snijd de Chinese kool in reepjes. Voeg de Chinese kool toe en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Garnalen

  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Halveer de tomaten.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de rode peper en het 5-kruidenpoeder circa 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak ze in circa 4 minuten gaar.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Roer de tomaten en de helft van de koriander erdoor. Breng het geheel op smaak met een beetje zout.

Serveren

  • Verdeel de eiermie, zoetzure Chinese kool en de garnalen over borden.
  • Strooi de resterende koriander erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediƫnten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en EstĆ©e je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.