Zoetzure Chinese kool met pit

7
Makkelijk
Zoetzure Chinese kool met pit

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Eiermie

  • Gaar de eiermie volgens de bereidingswijze op de verpakking.


Chinese kool

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de bosui in grove ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook en de bosui circa 2 minuten. Voeg de suiker, witte wijnazijn en de sambal toe en bak circa 3 minuten mee.
  • Snijd de Chinese kool in de lengte in vieren. Verwijder de kern en snijd de Chinese kool in reepjes. Voeg de Chinese kool toe en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Garnalen

  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Halveer de tomaten.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de rode peper en het 5-kruidenpoeder circa 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak ze in circa 4 minuten gaar.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Roer de tomaten en de helft van de koriander erdoor. Breng het geheel op smaak met een beetje zout.

Serveren

  • Verdeel de eiermie, zoetzure Chinese kool en de garnalen over borden.
  • Strooi de resterende koriander erover.

Ingredienten

4
Personen

Zoetzure Chinese kool met pit

  • 300 g eiermie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje bosui
  • arachideolie
  • 1 el suiker
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el sambal oelek
  • 1 Chinese kool
  • 1 rode peper
  • 250 g snoeptomaatjes
  • 2 tl Chinees 5-kruidenpoeder
  • 500 g grote diepvriesgarnalen
  • 0.5 bosje koriander
Zoetzure Chinese kool met pit
Geef je waardering
7