Stappenplan
-
Snijd de kumquats in plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Voeg de kumquats toe. Blus de pan af met een scheut water.
-
Voeg de rijstsiroop toe en verwarm voor 1 min op laag vuur. Zet dan het vuur uit. Laat de dressing afkoelen. Doe dan in een kommetje.
-
Verwijder de pit uit de dadels en snijd dan in kleine blokjes. Doe de pistachenoten, sesamzaad, pijnboompitten in een vijzel en stamp fijn. Voeg de dadelblokjes toe en maal tot een pasta.
-
Verhit de frituurolie in een pan of friteuse tot 180 °C.
-
Maak de randen van een wontonvel vochtig. Schep met een theelepel de vulling in het midden. Vouw de hoekjes naar het midden en druk dicht.
-
Frituur de wontons in ca. 1 min. goudbruin, schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Leg de wontons op een bordje en bestrooi met poedersuiker. Serveer met het kommetje kumquatdressing.
0 reacties