Zoete pastizzi

12
Makkelijk
Zoete pastizzi

Bereidingswijze

35 minuten totale tijd

Victoriabeslag
Roer het eiwit los met de suiker en de amandelen.

Zoete pastizzi
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Hak de pistachenoten. Meng de ricotta met de honing, suiker, eidooier, bloem en de pistachenoten. Bestrijk de randen van de deegplakjes met water. Schep in het midden van elk plakje een royale eetlepel van de vulling. Vouw de punten van het deeg naar elkaar toe en ‘plak’ de randen stevig dicht. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met eidooiermengsel en schep er een lepel Victoria beslag op. Bak de pakketjes in circa 30 minuten goudbruin.

Ingredienten

8
Personen

Victoriabeslag

  • 1 eiwit
  • 80 g suiker
  • 120 g amandelschaafsel

Zoete pastizzi

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 el pistachenoten
  • 250 g ricotta
  • 4 el honing
  • 50 g suiker
  • 1 eidooier
  • 1 el bloem

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
  • 1 eidooier en een scheutje room om mee te bestrijken
  • poedersuiker om te bestrooien
Zoete pastizzi
Geef je waardering
12