Zoete curry met doperwten pancakes

3
Makkelijk
Zoete curry met doperwten pancakes

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Curry

  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.
  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en kerrie circa 2 minuten.
  • Voeg de aardappels en paprika toe en bak circa 3 minuten mee.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  • Voeg de blokjes appel toe aan de groente en roer de kokosmelk erdoor.
  • Stoof de curry, met deksel op de pan, in circa 10 minuten gaar.

Doperwtenpancakes

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Kook de doperwten circa 1 minuut in de pan met water en giet ze af.
  • Pureer de doperwten.
  • Kluts in een kom de eieren en roer de doperwtenpuree en de bloem erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit olie in een pan en bak de doperwtenpancakes circa 2 minuten aan beide kanten.

 

Ingredienten

4
Personen

Zoete curry met doperwtenpancakes

  • 700 g zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • zonnebloemolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 appel
  • 400 ml kokosmelk
  • zout
  • versgemalen peper

Doperwtenpancakes

  • 400 g doperwten (diepvries)
  • 2 eieren
  • 2 el bloem
Zoete curry met doperwten pancakes
Geef je waardering
3