Verwarm de oven voor op 200°C
Breng een pan met water en zout aan de kook.
Zoete aardappels
Schil en snijd de zoete aardappels in plakjes.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Vet een ovenschaal in met olie.
Voeg de aardappels en knoflook toe. Besprenkel met een beetje olie en bak ze circa 10 minuten in de oven.
Pittige gehaktballetjes
Meng in een kom het gehakt, sambal en paneermeel.
Rol met natte handen kleine balletjes van het gehakt.
Zoete aardappelschotel
Rang de sugarsnaps.
Kook de sugarsnaps circa 1 minuut.
Giet de sugarsnaps af en spoel ze koud.
Kluts de eieren in een kom met de melk, kurkuma, zout en peper.
Haal de schaal met aardappels uit de oven. Voeg de sugarsnaps en gehaktballetjes toe en schenk het eiermengsel erover.
Bak de schotel in de oven in circa 20 minuten gaar.
Ananas - komkommersalade
Schil de ananas en verwijder de “ogen”. Snijd de ananas over de lengte in vieren en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Schil en snijd de komkommer in blokjes.
Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
Halveer de limoen en pers het sap uit boven een kom.
Meng alle ingrediënten van de salade in de kom.
0 reacties