- Verwarm de oven voor op oven op 160 °C.
Slavinken en krieltjes
- Verhit olie in een pan en bak de krieltjes goudbruin.
- Pel en snipper het sjalotje. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Meng het gehakt, ei, paneermeel, sjalot, mosterd en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
- Vorm vier dikke rolletjes van het gehakt en omwikkel met ontbijtspek.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de slavinken op middelhoog vuur in circa 8 minuten rondom bruin.
- Leg de slavinken in een ovenschaal en bak ze in de oven in circa 10 minuten gaar.
Sperziebonen
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Snijd de uiteinden van de sperziebonen en kook de sperziebonen in circa 4 minuten gaar en giet ze af.
- Maak bundeltjes van ongeveer 10 sperziebonen en omwikkel ze met spek.
- Bestrooi de bundeltjes met nootmuskaat.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif ze in de oven en bak ze circa 10 minuten.
Mayonaise
- Splits de eieren. Gebruik voor de mayonaise alleen de eidooiers.
- Mix in een kom vanaf de bodem de eidooiers, azijn, snufje zout, mosterd en olie met de staafmixer door elkaar.
- Breng op smaak met yoghurt en sap van de citroen.
0 reacties