Zelfgemaakte slavinken met gebakken krieltjes met mayo

10
Makkelijk
Zelfgemaakte slavinken met gebakken krieltjes met mayo

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op oven op 160 °C.

Slavinken en krieltjes

  • Verhit olie in een pan en bak de krieltjes goudbruin.
  • Pel en snipper het sjalotje. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Meng het gehakt, ei, paneermeel, sjalot, mosterd en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  • Vorm vier dikke rolletjes van het gehakt en omwikkel met ontbijtspek.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de slavinken op middelhoog vuur in circa 8 minuten rondom bruin.
  • Leg de slavinken in een ovenschaal en bak ze in de oven in circa 10 minuten gaar.

Sperziebonen

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Snijd de uiteinden van de sperziebonen en kook de sperziebonen in circa 4 minuten gaar en giet ze af.  
  • Maak bundeltjes van ongeveer 10 sperziebonen en omwikkel ze met spek.
  • Bestrooi de bundeltjes met nootmuskaat.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif ze in de oven en bak ze circa 10 minuten.

Mayonaise

  • Splits de eieren. Gebruik voor de mayonaise alleen de eidooiers.
  • Mix in een kom vanaf de bodem de eidooiers, azijn, snufje zout, mosterd en olie met de staafmixer door elkaar.
  • Breng op smaak met yoghurt en sap van de citroen.

Ingredienten

4
Personen

Zelfgemaakte slavinken met gebakken krieltjes met mayo

  • 700 g voorgegaarde krieltjes
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 1 el mosterd
  • 200 g plakjes ontbijtspek
  • 700 g sperziebonen
  • nootmuskaat
  • zout
  • versgemalen peper

Mayonaise

  • 2 eidooiers
  • 1 el azijn
  • 0.5 el mosterd
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 100 ml olijfolie vergine
  • zout
  • 0.5 citroen
  • 2 el yoghurt of karnemelk

Extra nodig:

  • bakpapier
Zelfgemaakte slavinken met gebakken krieltjes met mayo
Geef je waardering
10