Zelfgemaakte pizza met rucola

13
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
90 minuten totale tijd

Deeg

  • Meng in een kom de bloem met zout en suiker.
  • Los de gist op in het water. Maak een kuiltje in de bloem en schenk de helft van het water met gist erbij.
  • Roer met een vork zodat de bloem zich met de gist vermengt. Schenk geleidelijk de rest van het water met gist bij de bloem.
  • Bestuif je handen met bloem en kneed alles tot een glad en soepel deeg.
  • Bestuif het aanrecht met bloem en kneed het deeg nog circa 10 minuten op het aanrecht.
  • Leg de deegbal in een kom, bestuif met bloem en dek de kom af met plasticfolie.
  • Laat het deeg circa 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.

Saus

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
  • Snijd de trostomaten in stukjes.
  • Pureer de ui, knoflook, trostomaten, paprika en de wijn met de staafmixer.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Pizza’s

  • Snijd de mozzarella in plakken en de artisjokharten in vieren.
  • Bestuif het aanrecht met bloem.
  • Verdeel het deeg in 4 kleine bollen. Rol het deeg uit tot 4 bodems van circa een halve centimeter dik. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus. Laat de randen vrij.
  • Beleg de pizza’s met ham, mozzarella, artisjokharten, en olijven.
  • Bak de pizza’s in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Beleg de pizza voor het serveren met de rucola en besprenkel met olijfolie.

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 500 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 1 el suiker
  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)
  • 300 ml lauw water

Saus

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g mini trostomaten
  • 1 glas witte wijn
  • 0.5 bosje basilicum
  • 0.5 rode paprika

Beleg

  • 2 bollen mozzarella
  • 10 artisjokharten
  • 8 plakken gekookte ham
  • 240 g zwarte olijven zonder pit
  • 75 g rucola

Extra nodig

  • plasticfolie
  • staafmixer
  • bakpapier
  • bloem om te bestuiven
Geef je waardering
13