De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zeewolffilet met peterseliekorstje en groene groente

Een heerlijk en eenvoudig te bereiden visgerecht met een knapperige bite!

30 min kooktijd
Zeewolffilet met peterseliekorstje en groene groente

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200° C.

Groene groente

Breng een pan water met zout aan de kook een kook de sugarsnaps, haricots verts en doperwten in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud. Meng in een kom de mascarpone, rasp van de citroenschil en het sap van een halve citroen en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de bosui in ringetjes. Meng de olijfolie extra vergine, sap van de resterende halve citroen, de bosui en de helft van de peterselie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer de groente door de dressing.

Zeewolffilet met peterseliekorstje

Pel de knoflook. Breek de Parmezaanse kaas in kleine stukjes. Schep in de hakmolen en voeg 2 sneetjes brood, 1 teentje knoflook, peterselie en een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met versgemalen peper en hak fijn tot er groen broodkruim ontstaat. Snijd de zeewolffilets in vier gelijke stukken en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schep het broodkruim op de zeewolf. Zet in de oven en bak in circa 10 minuten gaar. 

Brood

Halveer het resterende brood diagonaal. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de resterende sneetjes brood om en om in circa 4 minuten krokant. Wrijf het overgebleven teentje knoflook over de sneetjes brood.

Serveren

Verdeel de groene groente en over de borden, schep een lepel mascarpone op de groente. Leg op elk bord een stukje zeewolffilet met peterseliekorstje en serveer het brood erbij.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker