De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zeeuwse mosselgratin

Zeg je Zeeland, zeg je Zeeuwse mosselen. Met dit recept van Rudolph maak je er een heerlijke gratin mee. 

40 min voorbereidingstijd
12 min kooktijd
Zeeuwse mosselgratin

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Zeg je Zeeland, zeg je Zeeuwse mosselen. Met dit recept van Rudolph maak je er een heerlijke gratin mee. 

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn en de prei in ringen. Was en controleer de mosselen. Gooi drijvende mosselen, kapotte exemplaren en mosselen die niet sluiten na een tikje op de schelp weg.

Stap 2:
Snijd 1 teen knoflook en de prei. Verhit een scheutje olie in een (mossel)pan. Voeg de  knoflook, prei, laurier, crème fraîche en de mosselen toe. Bak tot alle mosselen openstaan. Schep of schud tijdens het koken een keer om.

Stap 3:
Haal de mosselen uit de pan, laat even afkoelen en haal de mosselen uit de schelp.
Kook het mosselvocht in. Spoel de schelpen af en leg deze in de rondte met de opening naar boven in de ovenschaal of vlaaivorm.

Stap 4:
Snijd het brood in blokjes. Snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Smelt de boter in een koekenpan. Bak de broodblokjes met de rest van de knoflook, ui en de peterselie goudbruin en krokant.

Stap 5:
Snijd de wortel in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de wortel en de lamsoren circa 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6:
Verdeel de gebakken groenten over de mosselschelpen. Leg de gekookte mosselen erop. Lepel het ingekookte mosselvocht erover. Verdeel de gebakken broodblokjes over de mosselen. Bak de gratin circa 12 minuten in de oven.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker