Zeetong met citroenboter, aardappelgratin en salade

19
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Gratin
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de aardappels met de mandoline in julienne. Ris de tijm. Pel en snijd de knoflook fijn. Splits de eieren. Meng de eidooiers met room, zout, peper, knoflook en tijm. Meng de aardappels erdoor en schep ze in een ovenschaal. Bestrooi met kaas en bak de gratin circa 45 minuten in de oven.

Zeetong
Wentel de zeetongen door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Verhit olie en een klontje boter in de pan en bak de zeetongen om en om goudbruin en breng op smaak met zout en peper. Haal de zeetongen uit de pan en verpak het staartje in met aluminiumfolie. Bak de zeetongen circa 6 minuten in de oven. Blus het bakvocht af met witte wijn en monteer met klontjes boter. Snijd de citroenschil in repen en gebruik ter decoratie.

Tomatensalade
Halveer de tomaten en meng ze met een scheut olijfolie, zout en peper. Halveer de citroen en pers het sap uit boven de tomaten. Pel en snijd de ui in fijne ringen en roer ze door de salade. Snijd de munt ragfijn en strooi eroverheen.

 

Ingredienten

4
Personen

Aardappelgratin

  • 500 g vastkokende aardappels
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eieren
  • 300 ml kookroom
  • 100 g geraspte oude kaas

Zeetong

  • 4 zeetongen
  • 100 g bloem
  • olie
  • 3 el boter
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 ml witte wijn

Tomatensalade

  • 250 g mini pommodori tomaten
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 1 bosje munt

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • mandoline
Geef je waardering
19