Zeeduivel in citrusolie en frisse Oosterse salade

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Vis in Citrusolie
Verwarm de oven op 65 ºC. Was de limoen, citroen en sinaasappel met warm water. Schil de sinaasappel en snijd het wit van de schil. Bewaar het vruchtvlees van de sinaasappel voor de salade. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Vijzel de ketoembar en de peperkorrels. Verhit een scheut zonnebloemolie in een diepe pan en fruit de knoflook, ketoembar, peperkorrels, kurkuma en steranijs. Voeg de vis toe en bak de vis rondom bruin. Voeg de citrusschillen en de overige zonnebloemolie en olijfolie toe. Laat de vis, in de pan, circa 16-20 minuten garen in de oven. Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Oosterse salade
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en rooster de cashewnoten goudbruin. Schil de mango en watermeloen, verwijder de pitten en snijd vruchtvlees in stukjes. Pluk en hak de koriander. Pel en snijd de ui in halve ringen. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in reepjes. Snijd de partjes uit de sinaasappel en bewaar de uitgesneden sinaasappel voor het sap. Meng het fruit met de komkommer, ui, koriander en sap van de uitgesneden sinaasappel.

Verdeel de noedels over borden en schep de vis erop.
Verdeel de salade erover en bestrooi met cashewnoten.
 

Ingredienten

4
Personen

Zeeduivel in citrusolie

  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el ketoembar
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 1 mespuntje kurkuma
  • 4 stuks steranijs
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 300 ml olijfolie
  • 1 el boter
  • 4 zeeduivelfilets à 150 gram per stuk
  • 250 g soba noedels

Oosterse salade

  • zonnebloemolie
  • 150 g cashewnoten
  • 1 mango
  • 200 g watermeloen
  • 0.5 bos koriander
  • 1 rode ui
  • 0.5 komkommer

Extra nodig

  • diepe ovenbestendige pan
  • vijzel
Geef je waardering
2