De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zeeduivel in citrusolie en frisse oosterse salade

45 min kooktijd
Zeeduivel in citrusolie en frisse Oosterse salade

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Vis in Citrusolie
Verwarm de oven op 65 ºC. Was de limoen, citroen en sinaasappel met warm water. Schil de sinaasappel en snijd het wit van de schil. Bewaar het vruchtvlees van de sinaasappel voor de salade. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Vijzel de ketoembar en de peperkorrels. Verhit een scheut zonnebloemolie in een diepe pan en fruit de knoflook, ketoembar, peperkorrels, kurkuma en steranijs. Voeg de vis toe en bak de vis rondom bruin. Voeg de citrusschillen en de overige zonnebloemolie en olijfolie toe. Laat de vis, in de pan, circa 16-20 minuten garen in de oven. Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Oosterse salade
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en rooster de cashewnoten goudbruin. Schil de mango en watermeloen, verwijder de pitten en snijd vruchtvlees in stukjes. Pluk en hak de koriander. Pel en snijd de ui in halve ringen. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in reepjes. Snijd de partjes uit de sinaasappel en bewaar de uitgesneden sinaasappel voor het sap. Meng het fruit met de komkommer, ui, koriander en sap van de uitgesneden sinaasappel.

Verdeel de noedels over borden en schep de vis erop.
Verdeel de salade erover en bestrooi met cashewnoten.
 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker