Zeebaars uit Veracruz & Gevulde puntpaprika's

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

2 uur totale tijd

Zeebaars uit Veracruz
Verwarm de oven op 190 °C.
Maak de zeebaars schoon.
Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
Hak de olijven en jalapeño grof.
Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomaten en paprika toe. Breng aan de kook, laat circa 2 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.
Voeg laurier en oregano en laat op laag vuur circa 8 minuten sudderen.
Voeg kappertjes en olijven toe en kook circa 5 minuten mee. Haal de pan van het vuur.
Dep de vis droog en bestrooi met zout en peper.
Verhit olie en boter in een pan en bak de vis om en om lichtbruin.
Leg de vis in een ingevette ovenschaal, schep de saus erover en dek af met aluminiumfolie.
Bak de vis circa 45 minuten in de oven.
Garneer de vis met jalapeño.

Gevulde puntpaprika's
Verwarm de oven op 180 °C.
Breng een pan met water en zout aan de kook.
Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes en kook ze in circa 8 minuten gaar.
Pers de limoen uit. Pel en snipper de ui en snijd de peper fijn.
Pureer de aardappel en voeg crème fraîche, limoensap, zout, peper, ui, oregano en tijm toe.
Verwijder het hoedje van de paprika. Snijd de paprika’s over de lengte in verwijder voorzichtig de zaadlijsten.
Schep het aardappelmengsel in de paprika’s en bak ze circa 20 minuten in de oven.
 

Ingredienten

4
Personen

Zeebaars uit Veracruz

  • 1 kg hele zeebaars
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 groene paprika
  • 50 g groene olijven
  • 6 Jalapeño
  • olie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl oregano
  • 60 g kappertjes
  • 2 el boter
  • zout
  • versgemalen peper

Gevulde puntpaprika's

  • zout
  • 2 aardappels
  • 1 limoen
  • 1 ui
  • 1 groene peper
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 4 rode puntpaprika's
Geef je waardering
2