De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zeebaars uit veracruz & gevulde puntpaprika's

120 min kooktijd
Zeebaars uit Veracruz & Gevulde puntpaprika's

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Zeebaars uit Veracruz
Verwarm de oven op 190 °C.
Maak de zeebaars schoon.
Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
Hak de olijven en jalapeño grof.
Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomaten en paprika toe. Breng aan de kook, laat circa 2 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.
Voeg laurier en oregano en laat op laag vuur circa 8 minuten sudderen.
Voeg kappertjes en olijven toe en kook circa 5 minuten mee. Haal de pan van het vuur.
Dep de vis droog en bestrooi met zout en peper.
Verhit olie en boter in een pan en bak de vis om en om lichtbruin.
Leg de vis in een ingevette ovenschaal, schep de saus erover en dek af met aluminiumfolie.
Bak de vis circa 45 minuten in de oven.
Garneer de vis met jalapeño.

Gevulde puntpaprika's
Verwarm de oven op 180 °C.
Breng een pan met water en zout aan de kook.
Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes en kook ze in circa 8 minuten gaar.
Pers de limoen uit. Pel en snipper de ui en snijd de peper fijn.
Pureer de aardappel en voeg crème fraîche, limoensap, zout, peper, ui, oregano en tijm toe.
Verwijder het hoedje van de paprika. Snijd de paprika’s over de lengte in verwijder voorzichtig de zaadlijsten.
Schep het aardappelmengsel in de paprika’s en bak ze circa 20 minuten in de oven.
 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker