Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 5 millimeter. Steek cirkels uit het deeg met behulp van de steker. Bak de cirkels harde wenerdeeg in circa 12 minuten goudbruin en krokant.
Vulling
Klop de slagroom met de suiker stijf. Snijd de banaan, mango en ananas in stukjes. Halveer de frambozen. Meng het fruit door de slagroom.
Zandgebak “zand”
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de hazelnoten en walnoten in circa 12 minuten goudbruin. Laat de noten afkoelen en maal in een foodprocessor tot een fijn poeder. Voeg de koekjes toe en maal ook tot fijn poeder. Meng de abrikozenjam met de noten- en het koekjespoeder tot de kruimels plakkerig zijn.
Vet de zandtaartvormpjes in met olie. Druk het eetbare zand in de vormpjes en maak een klein holletje voor de vulling. Schep de vulling in de vormpjes. Dek af met het eetbare zand en druk een beetje aan. Leg de harde wenerplakjes op de vormpjes en keer om.
0 reacties