De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zalmfilet met gravad lax-saus

Een heerlijk maar toch eenvoudig gerecht met zalm!

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Zalmfilet met gravad lax-saus

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Krieltjes

Boen de krieltjes schoon en snijd ze doormidden. Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 14 minuten goudbruin en krokant.

Zalmfilet met gravad lax-saus

Snijd de dille fijn. Meng de mosterd met de witte wijnazijn en de suiker. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij en roer de dille erdoor. Snijd de zalmfilet in vier gelijke stukken, bestrooi met een beetje zout en peper  en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de zalm met gravad lax-saus en bak de zalm in de oven in circa 10 minuten gaar.

Bloemkool

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook in de pan met water in circa 5 minuten beetgaar. Giet de bloemkool af en schep terug in de pan. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Verwarm een pan en rooster het amandelschaafsel in circa 3 minuten goudbruin. Meng de bosuitjes, amandelschaafsel en de kappertjes door de bloemkool en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de krieltjes en de bloemkool over borden. Serveer met een stukje zalmfilet.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.