Zalm uit de oven met sinaasappel en groentepasta

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C.

Zalm met sinaasappel

  • Controleer de zalm op graatjes.
  • Vet een ovenschaal in met olie
  • Schil de sinaasappels en snijd elke sinaasappel in 8 plakken.
  • Leg 8 plakken sinaasappel in de ovenschaal. Leg de stukjes zalm op twee plakken sinaasappel, breng de zalm op smaak met zout en peper en leg er nog twee plakjes sinaasappel op.
  • Bak de zalm in de oven in circa 10 minuten gaar.


Groentepasta

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.
  • Verwijder de draden van de peultjes.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  • Kook de peultjes en de broccoli de laatste 3 minuten met de pasta mee. Voeg de doperwten de laatste minuut van de kooktijd toe.
  • Pluk en hak de dille fijn.
  • Giet de groente en de pasta af.
  • Roer de roomkaas en dille door de warme pasta en breng op smaak met zout en peper.
     

Ingredienten

4
Personen

Zalm uit de oven met sinaasappel en groentepasta

  • 300 g volkoren tagliatelle
  • 200 g peultjes
  • 1 broccoli
  • 200 g diepvries doperwten
  • 5 takjes dille
  • 200 g roomkaas
  • 4 zalmfilets a 100 g
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 sinaasappels
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
0