De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalm-soezenslof

90 MIN
Zalm-soezenslof

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Piedeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, water, ei en het zout met elkaar. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit. Vet de bakvorm in en bekleed met het deeg.

Aardappelpuree
Schil en snijd de aardappels in stukken. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels fijn met een pureeknijper en laat de puree afkoelen. Pluk en hak de dille fijn.

Soezenbeslag
Breng in een pan de melk, water, een snufje zout en de boter aan de kook. Roer de bloem erdoor en laat, al roerende, circa 5 minuten garen. Schep de roux in een kom en roer de eieren erdoor. Spatel het soezenbeslag en de dille door de aardappelpuree. Breng op smaak met een beetje zout. Schep het beslag in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.

Vulling
Snijd de zalm in dunne plakjes. Halveer de cherrytomaten. Meng de cherrytomaten met de zilveruitjes, kappertjes en cashewnoten.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrooi de bodem van het piedeeg met paneermeel. Verdeel de zalm dakpansgewijs over de bodem en verdeel het tomatenmengsel over de zalm. Spuit het aardappelsoezenbeslag over de vulling. Bak de slof in de oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Garneer met dille. Je kunt de slof zowel warm als koud serveren.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker