Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, water, ei en het zout met elkaar. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit. Vet de bakvorm in en bekleed met het deeg.
Aardappelpuree
Schil en snijd de aardappels in stukken. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels fijn met een pureeknijper en laat de puree afkoelen. Pluk en hak de dille fijn.
Soezenbeslag
Breng in een pan de melk, water, een snufje zout en de boter aan de kook. Roer de bloem erdoor en laat, al roerende, circa 5 minuten garen. Schep de roux in een kom en roer de eieren erdoor. Spatel het soezenbeslag en de dille door de aardappelpuree. Breng op smaak met een beetje zout. Schep het beslag in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
Vulling
Snijd de zalm in dunne plakjes. Halveer de cherrytomaten. Meng de cherrytomaten met de zilveruitjes, kappertjes en cashewnoten.
Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Bestrooi de bodem van het piedeeg met paneermeel. Verdeel de zalm dakpansgewijs over de bodem en verdeel het tomatenmengsel over de zalm. Spuit het aardappelsoezenbeslag over de vulling. Bak de slof in de oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Garneer met dille. Je kunt de slof zowel warm als koud serveren.
0 reacties