- Ontdooi het bladerdeeg.
- Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.
- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
- Boen en snijd de aardappels in blokjes. Kook de aardappels in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitwasemen.
- Schil en snijd de bospenen in schuine gelijke stukken.
- Ontdooi de doperwten.
- Snijd de bosui in schuine ringetjes.
- Snijd de dille fijn.
- Snijd de zalm in blokjes.
- Meng in een kom de aardappels, bospenen, bosui, dille, zalm, doperwten en de roomkaas. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en verdeel over een met olie ingevette ovenschaal.
- Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote plak. Dek de ovenschaal af met de plak bladerdeeg en druk de randjes aan.
- Kluts het ei in een kommetje. Bestrijk het bladerdeeg met het ei.
- Bak de zalm ovenschotel in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties