Zalm met kruidenkorst en wasabimayonaise

17
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aardappels in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met een beetje zout en versgemalen peper en besprenkel met olijfolie. Bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Hak voor de kruidenkorst de basilicum fijn. Splits het ei en vang het eiwit op. Meng het eiwit met de panko en de fijngehakte basilicum en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Verdeel de zalm in porties, leg ze met de huid omhoog in de ovenschaal en verdeel het basilicummengsel erover. Druk het geheel goed aan en bak de zalm, afhankelijk van de dikte, 12 minuten in de oven gaar en de korst knapperig.

Schil de bospenen. Verwarm de boter met wat zonnebloemolie in een ruime pan en voeg de peen en een beetje suiker toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en schep om. Schenk er een beetje water bij en gaar de bospeen circa 6 minuten met een deksel op de pan. Controleer of de wortels beetgaar zijn. Haal dan het deksel van de pan, zodat het vocht kan verdampen en de penen mooi gaan glimmen.

Verwarm een grillpan voor. Snij 2 centimeter van de onderkant van de asperges. Besprenkel de asperges met olijfolie om in te bakken en gril ze circa 5 minuten rondom zonder ze zwart te laten worden.

Meng de mayonaise met de wasabipasta en maak de wasabimayonaise eventueel dunner met een beetje water.

Serveren 

Leg de asperges en bospenen op borden en verdeel de aardappels erover. Leg de zalm erop en lepel de wasabimayonaise erover.

Ingredienten

4
Personen

  • 600 g roseval aardappels
  • 25 ml olijfolie om in te bakken
  • 1 bosje basilicum
  • 20 g panko (Japans broodkruim)
  • 1 ei
  • 400 g zalmfilet met vel
  • 1 bos bospenen
  • 25 g roomboter
  • 1 el suiker
  • 1 bos groene asperges
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl wasabipasta

Extra nodig

  • bakpapier
  • ovenschaal
  • grillpan
Geef je waardering
17