De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalm in een pittige marinade

30 min kooktijd
Zalm in een pittige marinade

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Meng voor de marinade in een kom de bruine suiker met cayennepeper en een beetje zout. Halveer de citroen en pers het sap van een halve citroen uit boven de kom.
  • Snijd de zalm in gelijke porties en leg de zalm in de marinade.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de zalmfilets op middelhoog vuur circa 4 minuten op de ene zijde en circa 2 minuten op de andere.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Snijd de snijbonen in fijne reepjes.
  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Kook de snijbonen in circa 5 minuten beetgaar en giet af. Zet de pan terug op het vuur en smelt hierin de boter. Voeg de knoflook en sjalot toe en fruit circa 2 minuten.
  • Rasp de schil van de overgebleven halve citroen boven de pan. Snijd de halve citroen vervolgens in partjes.
  • Voeg de snijbonen toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.


Serveren:

  • Verdeel de rijst over borden. Verdeel de snijbonen rondom de rijst. Leg de zalmfilet erbovenop. Serveer met een partje citroen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker