- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Meng voor de marinade in een kom de bruine suiker met cayennepeper en een beetje zout. Halveer de citroen en pers het sap van een halve citroen uit boven de kom.
- Snijd de zalm in gelijke porties en leg de zalm in de marinade.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de zalmfilets op middelhoog vuur circa 4 minuten op de ene zijde en circa 2 minuten op de andere.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Snijd de snijbonen in fijne reepjes.
- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
- Kook de snijbonen in circa 5 minuten beetgaar en giet af. Zet de pan terug op het vuur en smelt hierin de boter. Voeg de knoflook en sjalot toe en fruit circa 2 minuten.
- Rasp de schil van de overgebleven halve citroen boven de pan. Snijd de halve citroen vervolgens in partjes.
- Voeg de snijbonen toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren:
- Verdeel de rijst over borden. Verdeel de snijbonen rondom de rijst. Leg de zalmfilet erbovenop. Serveer met een partje citroen.
0 reacties