- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Ontdooi het bladerdeeg.
Zalm
- Snijd de zalm in vier gelijke stukken.
- Kluts het ei in een kom.
- Leg vier plakjes bladerdeeg uit, leg op elk plakje een stuk zalm, bestrooi met een beetje zout en leg hier de resterende plakjes bladerdeeg overheen. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met ei. Leg de zalmpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 20 minuten in de oven.
Citroenspruitjes
- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de spruitjes circa 2 minuten en giet ze af.
- Pel en snijd de knoflook.
- Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten circa 4 minuten.
- Rasp de schil van de citroen en halveer de citroen.
- Verwarm een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de spruiten toe en bak de spruitjes circa 2 minuten. Voeg de citroenrasp, pijnboompitten en een klein beetje citroensap toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Dragonmayonaise
- Pluk en snijd de dragon fijn.
- Meng de yoghurt met de mayonaise en roer de dragon er doorheen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de zalmpakketjes en citroenspruitjes over borden. Serveer er een citroenpartje en de dragonmayonaise bij.
0 reacties