Zacht-pittige aardappelsalade met graskaas

14
Makkelijk
Zacht-pittige aardappelsalade met graskaas
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Zet de ongeschilde krieltjes op in een pan koud water. Voeg zout toe en laat 15 minuten koken. Pers 1 citroen uit en voeg hier 2 eetlepels grove mosterd, 3 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel gedroogde of verse dragon aan toe. Roer goed en breng op smaak met peper en zout.

Schaaf de radijsjes of snijd ze in hele dunne plakjes. Doe ze in een bakje met ijswater, zodat ze lekker knapperig blijven. Snijd de ongeschilde appel in dunne plakjes en voeg toe aan de dressing, meng goed door. Snijd de bosui in dunne ringetjes en voeg ook toe aan de dressing.

Snijd de graskaas in blokjes. Giet de aardappels af en laat een beetje afkoelen, ze mogen lauwwarm worden toegevoegd aan de salade. Doe de radijs en aardappels ook bij de dressing en meng alles voorzichtig door.

Rooster in de tussentijd de geschaafde amandelen tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Garneer de salade met de amandelen, peterselie, citroensap, peper en zout.

Ingredienten

4
Personen

Voor de aardappelsalade met graskaas

  • 500 g krieltjes in de schil
  • 500 g graskaas
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 bosui
  • 2 el geschaafde amandelen
  • 1 bosje platte peterselie
  • 3 el mayonaise
  • 2 el grove mosterd
  • 1 citroen
  • 1 friszoete appel
  • 1 bosje verse dragon
Geef je waardering
14