Gefrituurde eitjes
Breng een pan met water aan de kook. Kook de eitjes half zacht van binnen. Pel voorzichtig de eieren. Wentel de eitjes door de bloem, dan door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het paneermeel. Zorg dat je geen wit meer ziet. Frituur a la minuut vlak voor het serveren. Frituur de eitjes goudbruin, maar zo kort mogelijk. Breng de eitjes na het frituren op smaak met zout.
Zacht gegaarde zalm courgette
Snij de courgette met behulp van de Chinese mandoline in lange dunne repen. Je kunt ook de snijmachine gebruiken. Pak de zalm om en om in met beide kleuren courgette. Vet een vel aluminiumfolie in en leg de zalmpakketjes erop. Bestrijk ook de bovenkant met olie. Breng op smaak met zout en peper. Gaar de zalm in de barbecue van 150°C in circa 10 minuten. Je kunt ook de oven gebruiken.
Rode ui compote
Pel de uien en snij met behulp met de Chinese mandoline in dunne ringen. Meng de azijn, suiker, mosterd. Giet al roerend de olie erbij tot een dressing. Meng de dressing door de rode uien en laat marineren.
Komkommerrolletjes
Snij de komkommer met behulp van de Chinese mandoline in dunne repen. Rol ze op.
Gegrilde little gem
Snij de little gem in parten. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de sla om en om op de barbecue.
0 reacties