De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zacht gegaarde zalm op de bbq en gefrituurd ei

Heerlijke gegaarde zalm op de barbecue, geserveerd met een panko eitje, gegrilde little gem en frisse rode ui compote.

Zacht gegaarde zalm op de BBQ en gefrituurd ei

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Gefrituurde eitjes

Breng een pan met water aan de kook. Kook de eitjes half zacht van binnen. Pel voorzichtig de eieren. Wentel de eitjes door de bloem, dan door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het paneermeel. Zorg dat je geen wit meer ziet. Frituur a la minuut vlak voor het serveren. Frituur de eitjes goudbruin, maar zo kort mogelijk. Breng de eitjes na het frituren op smaak met zout.

Zacht gegaarde zalm courgette

Snij de courgette met behulp van de Chinese mandoline in lange dunne repen. Je kunt ook de snijmachine gebruiken. Pak de zalm om en om in met beide kleuren courgette. Vet een vel aluminiumfolie in en leg de zalmpakketjes erop. Bestrijk ook de bovenkant met olie. Breng op smaak met zout en peper. Gaar de zalm in de barbecue van 150°C in circa 10 minuten. Je kunt ook de oven gebruiken.

Rode ui compote

Pel de uien en snij met behulp met de Chinese mandoline in dunne ringen. Meng de azijn, suiker, mosterd. Giet al roerend de olie erbij tot een dressing. Meng de dressing door de rode uien en laat marineren.

Komkommerrolletjes

Snij de komkommer met behulp van de Chinese mandoline in dunne repen. Rol ze op.

Gegrilde little gem

Snij de little gem in parten. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de sla om en om op de barbecue.

In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

In elke aflevering krijgen de kandidaten een masterclass van een 3-gangenmenu, die de leerlingen de volgende dag in een restaurant moeten maken. De drie beste leerlingen vormen de witte brigade en mogen de volgende dag in de keuken werken. De drie andere leerlingen vormen de zwarte brigade en moeten dus aan de slag in de bediening van het restaurant.

In het restaurant koken de kandidaten voor ‘het echie’: met gasten, een topkok die op hun vingers kijkt en vooral veel druk! Alle gerechten moeten op tijd, gaar en mooi gepresenteerd aan de gasten worden geserveerd. Mounir staat aan de pas om de leerlingen te begeleiden.

Aan het einde van aflevering 7 vallen de slechtste drie leerlingen af, de overgebleven leerlingen strijden in de finale-aflevering om de baan in een toprestaurant.

Mounirs Kookschool is vanaf april 2018 te zien bij 24Kitchen. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker