Yoghurt lu Kebab

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Verwarm de oven voor op 120˚C.

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Peperolie

Verhit 100 ml zonnebloemolie in een pan. Snijd het kapje van de Madame Jeanette en snijd d Madame Jeanette in parten. Laat de zaadlijsten erin voor de pittigheid.

Fruit de peper circa 3 minuten in de olie en haal het uit de pan.

Schenk de olie in een kom en laat afkoelen.

Brood

Snijd het brood in stukken, smeer in met de peperolie en toast ze circa 12 minuten in de oven.

Kebab

Pel en snipper de ui.

Pel en pers de knoflook.

Meng het gehakt met de ui, knoflook en 3 eetlepels chilisaus. Breng op smaak met zout.

Maak 4 langwerpige platte repen van het gehakt ter grootte van een banaan (circa 10 centimeter lang en 3 centimeter breed).

Verhit olie in een pan en bak het gehakt in circa 6 minuten om en om bruin.

Gegrilde groente

Verwarm een grillpan voor.

Halveer de tomaten.

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken.

Besmeer de tomaten en de paprika’s met een klein beetje zonnebloemolie.

Grill de groente circa 2 minuten. Yoghurt lu kebab stel je als volgt samen Leg het getoaste brood op het bord.

Sprenkel er wat druppels peperolie over en leg het gehakt erop.

Schep de Turkse yoghurt over de kebab en druppel er peperolie over.

Serveer met rijst en de gegrilde groente. Tip: gebruik bakpapier om de kebabs te vormen

 

Ingredienten

4
Personen

Yoghurt lu kebab

  • 200 g rijst
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 5 stuks Madam Jeanette of rode peper
  • 4 sneetjes Turks brood
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 el chilisaus
  • 2 tl zout
  • 500 g gehakt
  • 6 tomaten
  • 2 puntpaprika's
  • 400 g Turkse yoghurt
Geef je waardering
1