De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

yannan kip en ananasrijst

Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van Yannan kip met ananasrijst!

35 min kooktijd
Yannan kip en ananasrijst

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Yannan kip
Snijd de kip in blokjes van 4x4 centimeter. Snijd de rode peper in ringen. Pluk en snijd de munt fijn. Schil en snijd de gember in reepjes. Meng de kip met de peper, munt en gember. Kook de kip in de bouillon en laat circa 25 minuten op zacht vuur doorkoken tot de kip gaar is. Laat de kip uitlekken, dep iets droog en wentel door de maïzena. Verhit de olie tot 180 ºC en frituur de kip in circa 3 minuten krokant en goudbruin.

Ananasrijst
Breng de rijst aan de kook volgens de bereidingswijze op de verpakking. Stoom de rijst droog. Schil en rasp de gember. Schil en snijd de ananas in blokjes. Verhit een scheutje olie in de wok. Bak de gember en de rijst circa 3 minuten. Voeg de ananas en de munt toe en bak nog circa 3 minuten.

Salade rauwe courgette
Rasp de courgette met de Chinese mandoline. Snijd de lente-ui in ringen en meng met de courgette. Snijd de shiitakes grof. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en bak de shiitakes en de knoflook circa 2 minuten. Haal de shiitakes uit de pan en meng met de olie door de rauwe courgette.

Serveer
Serveer de yannan kip met de ananasrijst en de salade.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker