Yannan kip en ananasrijst

0
Gemiddeld
Yannan kip en ananasrijst

Bereidingswijze

35 minuten totale tijd

Yannan kip
Snijd de kip in blokjes van 4x4 centimeter. Snijd de rode peper in ringen. Pluk en snijd de munt fijn. Schil en snijd de gember in reepjes. Meng de kip met de peper, munt en gember. Kook de kip in de bouillon en laat circa 25 minuten op zacht vuur doorkoken tot de kip gaar is. Laat de kip uitlekken, dep iets droog en wentel door de maïzena. Verhit de olie tot 180 ºC en frituur de kip in circa 3 minuten krokant en goudbruin.

Ananasrijst
Breng de rijst aan de kook volgens de bereidingswijze op de verpakking. Stoom de rijst droog. Schil en rasp de gember. Schil en snijd de ananas in blokjes. Verhit een scheutje olie in de wok. Bak de gember en de rijst circa 3 minuten. Voeg de ananas en de munt toe en bak nog circa 3 minuten.

Salade rauwe courgette
Rasp de courgette met de Chinese mandoline. Snijd de lente-ui in ringen en meng met de courgette. Snijd de shiitakes grof. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en bak de shiitakes en de knoflook circa 2 minuten. Haal de shiitakes uit de pan en meng met de olie door de rauwe courgette.

Serveer
Serveer de yannan kip met de ananasrijst en de salade.

Ingredienten

4
Personen

Yannan kip

  • 12 kippendijen zonder bot
  • 1 rode peper
  • 0.5 bos munt
  • 4 cm gember
  • 1 l groentebouillon
  • 200 g maïzena

Ananasrijst (boluo fan)

  • 200 g rijst
  • 3 cm gember
  • 400 g ananas
  • 0.5 bos munt

Salade rauwe courgette

  • 2 groene courgettes
  • 1 lente-ui
  • 200 g shiitake
  • 1 teentje knoflook
  • olie

Extra nodig

  • wok
  • Chinese mandoline
  • olie om te frituren
Yannan kip en ananasrijst
Geef je waardering
0